Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Bilder på brudbuketter i olika färger

Stilfloristernas skickliga brudflorister är alltid måna om att brudbuketten ska få precis de färgnyanser som passar varje enskilt brudpar bäst, utifrån vilken känsla brudparet vill ha och hur blommorna ska passa till brudklänning, smycken, skor eller festlokal. Och det går att skapa brudbuketter i vilken färg som helst. Här visar vi exempel på Stilfloristernas brudbuketter i färgordning, med en liten förklaring under varje färgavsnitt.

Brudbuketter i vitt

Vita blommor är mycket vanligt förekommande i brudbuketter och tillhörande bröllopsdekorationer. Delvis beror det på att det finns ett extremt stort och brett utbud av vita blommor, i alla stilar och prisklasser. Samtidigt är det även så att många förknippar vita blommor med en känsla av högklassigt och elegant, och särskilt blommor som vita kallor, liljor, pioner, rosor, orkidéer och liljekonvaljer, vilket är extra vanliga val bland brudparen. En helvit bukett blir vanligen oerhört elegant och stilren.

Stilfloristerna föreslår gärna även mer ovanliga och moderna val av blommor i vitt, och inte minst mer prisvärda alternativ för sorter som önskas utanför deras säsong. För även om det nästan alltid går att få tag i alla blomsorter så kan priset (och kvaliteten) variera enormt mycket efter säsong.

En ibland underskattad blomma till bröllop är nejlikor, som med sin tålighet, sitt djup och sitt alltid låga pris egentligen utgör en fantastisk grund för många typer av brudbuketter.

Brudbuketter i vitt och grönt

Genom att kombinera de vita blommorna med grönt kan många gånger de härliga blomsorterna i brudbuketten lyftas fram lite extra. För den som önskar en mer lantlig känsla, trädgårdskänsla, eller vintage, blir möjligheterna oändliga i kombinationen vitt och grönt, inte minst med grönt som rankor eller häng.

Vanliga gröna komplement i brudbuketterna är murgröna för lite större rankor och blad, och hjärtan på tråd eller plättar i luften för lite mindre rankor och blad. Stilfloristerna jobbar även med många andra härliga alternativ, som olivkvistar, fontängräs, smultronrankor, ripsaliskaktus och mycket annat, beroende på vad som bäst förstärker den rätta känslan och samtidigt är det mest prisvärda alternativet för kunden.

Brudbuketter i vitt och grått

Som en silvrig känsla på brudbuketten kan många häftiga gråliknande blommor, växter och blad användas för att förstärka upplevelsen. För ett vinterbröllop blir det kanske extra läckert, men också för den moderna sommarbrudbuketten. Det kan exempelvis handla om att använda tillandsia, echiveria, tistlar eller grå poppel som komplement. Stilfloristerna föreslår gärna passande alternativ för att uppnå rätt personlig känsla på brudbuketten.

Brudbuketter i grönt/limegrönt

Bröllop i grönt och limetoner ger ofta en fräsch och modern försommarkänsla. Och i många sammanhang, med bröllop i andra färgteman, kan även limefärgade blommor och växter användas som fiffiga komplement för att förstärka upplevelsen av varje enskild blomma. 

Utbudet av blommor i grönt eller limetoner är större än vad många känner till, och Stilfloristerna har alltid ett visst sortiment av limefärgade blommor i butiken och beställer gärna hem riktigt ovanliga sorter. Helt eller delvis limefärgade brudbuketter har på senare tid blivit allt vanligare.

Brudbuketter i aprikosa och creme-färgade toner

För ett ljust bröllop utan vita blommor, och utan alltför babyrosa toner, är aprikosfärgade eller creme-färgade blommor ett allt mer populärt alternativ. Utbudet av blomsorter är inte alls lika stort som för exempelvis vita och rosa blommor, men ofta kan kombinationen av aprikos, rosa, gult, limegrönt och orange ge en riktigt fin aprikos känsla. Det finns samtidigt några riktiga guldkorn att få tag på bland exempelvis rosor och ranunkler, och där en renodlad rosbukett i aprikos ton verkligen blir elegant.

Brudbuketter i rosa, cerise och rosavita toner

Ett av de vanligaste färgtemana för bröllop är rosa. Det finns riktigt många härliga blomsorter och nyanser att välja på, året om, oavsett önskad stil. De vanligaste blomsorterna i traditionella rosa brudbuketter är rosor och pioner. En extra populär kombination av två färger är rosa och vitt, där variationsmöjligheterna egentligen är oändliga eftersom utbudet av blomsorter är så stort, men där ännu så länge förhållandevis få brudpar utnyttjar alla möjligheter som finns på marknaden. 

Många traditionella rosa brudbuketter kan lätt få en gullig eller söt känsla, men Stilfloristerna skapar även gärna mer moderna, stilrena och tuffa brudbuketter i rosa, genom smarta val av blommor och bindningsteknik. Det finns som sagt extremt många fina blommor i rosa toner.

Brudbuketter i röda toner

Bröllop i röda toner är inte längre de mest vanliga, men röda rosor är alltjämt en traditionell grund i många bröllopssammanhang. Även röda liljor används ganska ofta i brudbuketter tillsammans med andra blommor. En vanlig och traditionell kombination med röda rosor är murgröna.

Stilfloristerna föreslår även gärna mer unika och personliga alternativ, och visar gärna nya och lite tuffare former och tekniker som ger de traditionella blommorna nya dimensioner. Inte minst finns det många spännande tropiska blommor i röda toner, som med fördel kan använda för bröllop.

Brudbuketter i ceriselila, blålila och blåa toner

Bröllop i olika lila toner tillhör inte de mest vanliga, men blir ofta riktigt fina, unika och personliga hos Stilfloristerna, eftersom det finns en hel del spännande blomsorter för floristen att jobba med och kombinera. Några vanliga blomsorter är lavendelfärgade rosor, ljus- eller mörklila prärieklocka, klematis, scabiosa, luktärter, kallor, limonium, delphinium och vandaorkidéer.

De lila tonerna kan variera mycket, åt exempelvis cerise, lavendel eller blått. Brudbuketter helt i blått har däremot ett förhållandevis begränsat utbud av blomsorter, såvida det inte är färgade blommor (som exempelvis blåa rosor och blåa orkidéer är). Det finns heller inte naturligt starkt lila rosor (utan de är mer åt lavandelfärg eller mörkcerise). Men färgade eller konstgjorda blommor kan ofta vara ett laternativ. Stilfloristerna hjälper även gärna till att förstärka rätt lila färgnyans med andra smarta komplement av dekorationer.


 

Brudbuketter i gula och orange toner

Olika gula nyanser har på senare tid blivit lite vanligare i bröllopssammanhang även om det inte precis är det mest vanligt förekommande.  Det finns ett stort och spännande utbud av gula blommor, i alla stilar och prisklasser. Olika rosor, kvistrosor, ranunkler, krysantemum, tulpaner eller vandaorkidéer kan ge riktigt fina brudbuketter. Det finns samtidigt ett spännande utbud av tropiska blommor i olika gula och orange toner. 

Stilfloristerna hjälper gärna till att använda blommorna på ett personligt och nyskapande sätt som får känslan i blommorna att lysa som en härlig sommarsol.

Brudbuketter i mixade färger

Det finns i princip inga gränser för vilka blommor som kan kombineras i en brudbukett, utan mycket handlar om tycke och smak hos brudparet och vilken känsla man vill ha. Ofta kan en önskad trädgårdskänsla eller sommarkänsla förstärkas med flera olika färger. Men en alltför stor mix av färger på ett inte genomtänkt sätt ger lätt ett rörigt intryck.

Stilfloristerna hjälper gärna till att förstärka den där lilla detaljen som kan vara viktig i en brudbukett, så som att en enskild blomma av någon sort ska ingå av symboliska skäl även om blommans färg egentligen inte går ton i ton med övriga buketten. Det viktigaste är just att brudparet får en brudbukett med helt rätt känsla, och då kan mixen av olika blomsorter såväl som olika färger ha riktigt stor betydelse.


 

Brudbuketter i svart och brunt

Svarta bröllop tillhör de mest ovanliga, men kan skapas på extremt personliga och nyskapande sätt som verkligen gör bröllopet till ett fantastiskt personligt minne för livet. Det finns dock inte helt hundraprocentigt svarta blommor naturligt (men väl färgade), men blommor som är delvis svarta eller som i sin helhet ger en svart känsla. Sådana exempel är riktigt mörka rosor, svarta tulpaner, svarttonad vandaorkidé och svarttonade kallor.

Naturligt brunaktiga och ändå färska blommor finns det en hel del av, så en brun brudbukett behöver inte bara gå i en skogslik känsla med pinnar och kottar i brunt.

Stilfloristerna hjälper gärna till att förstärka den svarta eller bruna känslan i en brudbukett med smarta tillbehör och dekorationsdetaljer, som ger rätt känsla även för en svart brudbukett. Det kan exempelvis handla om fjädrar, band, nålar, bär eller färgade frystorkade blommor.