Stilfloristerna - den floristiska blombutiken          

                        

 

Priser på brudbuketter och bröllopsblommor

Champagnefärgade lyxrosor och vaxblomma i rundbunden brudbukett i hållare, 1 500 kronor

Vid planering av ett bröllop är ofta valet av brudbukett en av de viktigaste frågorna, och ett av de områden där valmöjligheterna i stil, kvalitet, design och personlighet är oändliga. Det är viktigt att välja rätt för att få den där magiskt fina upplevelsen av sin stora dag.

Och det går att göra brudbuketter i alla prisnivåer, från några få hundralappar till flera tusen kronor, beroende på vilka krav och önskemål brudparet har.

”Äpple eller päron?”

Stilfloristerna skapar brudbuketter och övriga bröllopsdekorationer i precis alla prisklasser. För många brudpar är det naturligt att försöka jämföra priser på brudbuketter hos olika florister. Men att jämföra en brudbukett från en florist med en brudbukett från en annan florist kan vara som att jämföra ett äpple med ett päron, eller en Geely med en Ferarri. Det handlar ofta om två olika produkter. Stilfloristerna uppmanar därför brudpar att snarare jämföra stilarna och kunskaperna hos floristerna än låta prisjämförelsen komma i första hand. Kort sagt: vill man ha ett "äpple" eller vill man ha ett "päron"? Och vad är det som ingår i priset? 

Unikt och personligt eller inte?

Exklusiv specialdesignad brudbukett i kokosnöt, med vandaorkidé och gloriosa, 2 300 kronor

Det är viktigt att välja en florist som verkligen kan skapa en lösning som uppfyller de personliga önskemål och krav man har som brudpar. Många blombutiker erbjuder vanliga runda och droppformade brudbuketter, med standardblomsorter och standardtekniker, men få florister erbjuder även de riktigt unika och personliga lösningarna, med blommor som vanligen inte finns i varje blombutik och hantverk som bara ett fåtal florister behärskar. Stilfloristerna visar alltid största tänkbara engagemang för varje brudpar, och kan erbjuda riktigt genomarbetade brudbuketter i världsklass, oavsett val av färg, form och teknik. Hos Stilfloristerna blir varje brudbukett unik och personlig, och i rätt prisläge. 

Många faktorer påverkar priset

I grunden kostar oftast samma sorts blomma av exakt samma art, med samma storlek och kvalitet, vid samma tidpunkt, i stort sett lika mycket hos alla florister. Alla blommor finns i många olika arter och beroende på exakt val av art kan priserna variera, till och med mycket, precis som större och längre blommor med högre kvalitet kostar mer än mindre blommor av lägre kvalitet av en och samma art. Det är skillnad på ros och ros, och det är skillnad på orkidé och orkidé.

Samtidigt varierar ofta priset på en och samma sorts blomma under året, beroende på säsong. Det är till exempel avsevärt mycket billigare att använda pioner i brudbuketter i slutet av maj månad än att använda samma sorts blomma i december. 

Engelsk droppformad brudbukett med bland annat exklusiva orkidéer, 2 500 kronor

C:a 2700-2900kr

Även val av eventuella utsmyckningar såsom pärlor, nålar, band, hållare och andra tillbehör påverkar priset. Generellt kostar brudbuketter i hållare mer än handbundna brudbuketter, precis som band lindat på skaft eller olika detaljer kostar mer än inga band alls. Och olika band, pärlor och hållare kostar olika mycket.

Slutligen påverkas priset av hur mycket arbetstid det går åt för specifikt hantverk med design och detaljer. Det går betydligt snabbare att göra en enkel handbunden bukett än att göra buketter där enskilda blommor eller kronblad ska stiftas, nålas eller limmas på ett visst sätt. Även brudbuketter i droppform eller med häng kostar därför generellt mer än brudbuketter utan häng.

I slutändan blir varje brudbukett unik, och sammantaget går det inte att uppge fasta priser. En brudbukett kan kosta några få hundralappar, men också flera tusen kronor, beroende på vad kunden ställer för krav på slutresultatet. Allt detta tydliggörs under bröllopskonsultationen, så att vi som florister kan skapa rätt utifrån just varje enskilt brudpars önskemål. 

Konsultation

För att uppnå helt rätt känsla med brudbuketten och övriga bröllopsblommor är det viktigt att ta god tid på sig med en florist för att gå igenom varje tänkbart val. Hos Stilfloristerna får varje brudpar någon knapp timmes konsultation med en florist i samband med att brudbuketten bokas. På så vis får varje brudpar tips, idéer och alternativ som förhöjer upplevelsen, och samtidigt ökad medvetenhet om vad som är realistiskt att få för ett visst pris, och hur en eventuell sträng budget kan hållas.  

I samband med brudkonsultationen tar Stilfloristerna ut en förskottsbetalning/deposition på 500 kronor för konsultation och planeringsarbete, men denna kostnad dras sedan av från slutpriset på brudbuketten och bröllopsblommorna (brudkonsultationen blir därmed gratis för den som beställer brudbuketten från Stilfloristerna).

Observera att priserna nedan är ett slags genomsnittspriser för väl genomarbetade bröllopsblommor, och att det enskilda priset kan vara både lägre och högre, utifrån beskrivningarna ovan om prisvariation.

 

Stor brudbukett med stora röda kvalitetsrosor och murgröna, med hållare och lindad med specialband,1 300-1 400 kronor

C:a 1700-1900kr

 

Riktpriser för brudbuketter i hållare

 • Rund kompakt form: 1 200-1 900 kronor 
 • Lös rund form: 700-1 300 kronor
 • Droppformad kompakt: 1 500-2 500 kronor 
 • Droppformad lös: 1 200-1 800 kronor 
 • Engelsk droppform: 3 000-3 900 kronor 

C:a 675-900kr

Riktpriser för handbundna brudbuketter

 • Lös rund form, medelstor: från 600 kronor och uppåt
 • Rund kompakt form, medelstor: från 800 kronor och uppåt 
 • Lös rund form, liten: från 350 kronor och uppåt 
 • Rund kompakt form, liten: från 600 kronor och uppåt
 • Stilrent med kallor, liten: 650-850 kronor
Pärldekorerad handeledsbrudbukett med santini, rosknoppar och våreld, 900 kronor

C:a 875-975kr

Riktpriser för övriga brudbuketter/brudblommor

 • Handledsbrudbuketter: från 750 kronor och uppåt 
 • Armbuketter, strass: från 450 kronor och uppåt 
 • Halsband: från 550 kronor och uppåt 
 • Glameliros: 1 500-2 500 kronor
 • Fantasibuketter, annorlunda design: priset varierar helt utifrån vad kunden vill ha. 
 • Surrad/stiftad: priset varierar helt utifrån vad kunden vill ha.

 

Större lindad coursageblomma, från 225 kronor

225kr

Priser på tillbehör:

 • Coursagenål osmyckad: 35 kronor
 • Coursageblomma lindad: 175-225 kronor 
 • Strassarmband osmyckad: 225 kronor 
 • 90-talsarmbandet: 65 kronor 

Priset på övriga tillbehör som band, nålar, pärlor varierar helt utifrån vad kunden önskar ha. Pris på kompletterande bröllopsblommor, som exempelvis hårblommor, varierar utifrån val av blommor. 

Boka bröllopsblommor

Kontakta Stilfloristerna för att boka bröllopsblommor och konsultation, på telefon 013-13 53 00 eller via e-post: info@stilfloristerna.se. Ju längre framförhållning bokningen har, desto bättre är det för planeringen av rätt personlig lösning. Men Stilfloristerna kan även alltid hitta bra och mer traditionella lösningar med kort varsel.